Kurkkiorova

Kämppä Kuttasessa

Tervetuloa lomailemaan ja viihtymään mukavasti omassa rauhassa

Kämpässä majoittuu mukavasti isompikin porukka.
Parhaiten tilat palvelevat noin 4-7 henkeä.


Yleiskuvaus
Kämpässä on kaksi makuuhuonetta alakerrassa ja ylhäällä parvi, jossa kolme sänkyä, sekä mahdollisuus lisävuoteisiin. Alakerrassa lisäksi ruokailualkovi, tupa, pukuhuone, pesuhuone, sauna ja WC.

Varustelu
Kämpän yleinen varustelutaso on korkea, siihen kuuluu muun muassa
täysin varusteltu keittiö astioineen, jääkaappi, mikroaaltouuni, uuni ja keraaminen keittotaso, astianpesukone.
Tuvassa tunnelmaa luo vuolukivitakka, jonka suuri lasiluukku antaa liekkien valaista tunnelmallisesti ja lisäksi takassa voi myös valmistaa ruokaa erillisillä paistotasoilla.  Yläkerrassa TV on nurkkaus nojatuoleineen ja 32” LCD-televisio.

Piha-alueet

Kämppä sijaitsee Iso-Saarijärven rannalla. Ranta on erittäin jyrkän rinteen alla, eli vaikka matkaa järveen on noin 30 metriä, on veden pinta 24 metriä kämpän alapuolella! Tästä johtuen pihasta on mahtavat näkymät ympäri selkosta. Mm. Pallas-, Ounas- ja Salvastunturi näkyvät selkeällä kelillä pihaan.
Pihassa on nuotiopaikka, sekä erillinen laavu, jossa myös tulisija.

Muuta

Kämpällä toimii kaikkien suomalaisten operaattoreiden matkapuhelinverkot. Kämpällä on myös pääsy internetiin langattoman WiFi verkon kautta. Ohjeet verkon käyttöön löytyvät mökkikirjasta.


Palveluja ja aktiviteetteja lähialueella

Kaupat
Lähimmät ruokakaupat ovat Kaaresuvannossa ja Hetassa. Etelästä tullessa Muoniossa on hyvä paikka täydentää varastojaan. Kaaresuvannossa on myös Neste-huoltoasema ja ravintola. Ruotsin puolella kauppojen valikoima on huomattavasti parempi.
Aktiviteetteja lähellä
Lähellä on luonnonkaunis
uimaranta paikassa, jossa on luonnon muovaama hiekkalaguuni. Uimaranta sijaitsee kävelymatkan päässä pohjoiseen, reilun kilometrin päässä kämpältä.
Muoniojoen rannassa on veneen
laskupaikkoja useita, lähin on Kuttasen kohdalla paikassa, josta talvella menee jäätie Ruotsin puolelle (silloin lähin kauppakin on Ruotsin puolen Kuttasessa). Veneen laskupaikalla on myös laavu, jossa voi pitää sadetta tai vaikkapa paistella makkarat lohensoutamisen lomassa.

Luontokohteet
Pallas-Ounastunturin kansallispuisto
sijaitsee hieman kaakkoon kämpältä. Alueelle pääsee joko Muonion kautta tai Hetantien kautta.
Kilpisjärven ympäristössä on myös mahtavia luontopolkuja. Esimerkiksi Saanalle kiipeäminen pitää jokaisen Lapissa matkaavan kokea. Kilpisjärvellä on myös opastettuja risteilyjä, joilla käydään myös ”kolmen valtakunnan rajapyykillä”.


Tietoja
Osoite
Metuntie 500, Kuttanen

Valmistunut
2011